2010. december 9., csütörtök

Bundesliga: A 14. játéknap összefoglalója

Mindig tartogat meglepetéseket a Német első osztályú bajnokság, így történt ez ebben a fordulóban is gondolva itt a Löwen – Kiel illetve a Lemgo – Flensurg meccsekre, ám az előzetes tippelgetések ellenére mindkét mérkőzésen hazai győzelem született.

VfL Gummersbach - HSV Hamburg  29:33 (15:14)        
Minden egyes mérkőzéssel közelebb kerül a Hamburg a hőn áhított bajnoki cím felé, főleg ha az üldözők sorra hullajtják el a megszerezhető pontokat. Martin Schwalb legénysége a félidei 1 gólos hátrányt követően magabiztosan hozta el a gumiktól a két pontot, így már biztos az élről várhatja majd a tavaszi folytatást. A Magyar vonatkozásokat tekintve a Gummersbach -ban nem szerzett gólt Putics Barna.
VfL Gummersbach:  Stojanovic (4 védés, 1.-39., 56.-60); Somic (1védés P., 39.-56.) Pfahl 9/1, Zrnic 8/2, Vukovic 4, Schindler 3, Wiencek 3, Wagner 1,  Lützelberger 1, Krantz, Anic, Putics, Teppich, Rother n.j.
HSV Handball: Bitter (9 védés  1.-47.), Sandström (6védés ebből 1 hétméteres 47.-60.) Lindberg 9/2, Lackovic 6, M. Lijewski 5, Jansen 3, Flohr 3, G. Gille 2, Hens 2, Vori 2, B. Gille 1, Kraus, Schröder n.j., K. Lijewski n.j.

HBW Balingen/Weilstetten - MT Melsungen 26:30 (12:14)
A borzalmas kezdés után kezdenek magukra találni a Melsungeniek, nem is árt, hiszen eddig szerzett 6 pontjuk még mindig a kiesők közé sorolja őket.
HBW Balingen/Weilstetten: Marinovic, Zoubkov - Lobedank, Herth 10/7, Sauer, Wilke 1, Ettwein 4, Schlinger 7, Strobel 1, Mitkov, Temelkov 1, Bürkle 1, Boisedu, Ilitsch 1.
MT Melsungen: Kelentric, Lechte - Brovka (n.j.), Schöngarth (n.j.), Mansson, Klimovets 2, Schweikardt, Torbica (n.j.), Vasilakis 5, Danner, Sanikis 5, Karipidis 8/1, Allendorf 3, Vuckovic 7, Dacevic (n.j.), Sania (n.j.).

Rhein-Neckar Löwen - THW Kiel 29:26 (15:14)
Az elmúlt hetekben már kétszer találkozott ez a két csapat, hiszen a Bajnokok ligája csoportkörében is együtt szerepelnek azon a két mérkőzésen egy döntetlen és egy kieli győzelme született. A bajnokságban viszont végre összejött az oroszlánoknak Groetzki vezérletével 3 gólos győzelmet arattak a tartalékos THW ellen. A mérkőzésen nem játszott a Marcus Ahlm pótlására Aragonból érkezett Robert Arrhenius.
Rhein-Neckar Löwen: Szmal, Fritz (n.j.) – Stefánsson (3), Schmid (5), Bielecki (2) – Groetzki (7), Gensheimer (5/1) – Myrhol (2) – Lund, Roggisch, Šešum, Tkaczyk (4), Gunnarsson (1), Sigurðsson.
THW Kiel: Omeyer, Palicka (44.-50. és 52.-60.) – Fernandez (2/1), Palmarsson (4), Ilić (5/2) – Reichmann (4), Klein (1)– Dragićević (8) – Lundström, Sprenger (n.j.), Arrhenius (n.j.), Kubeš, Jícha (n.j.), Zeitz (2).

HSG Ahlen-Hamm - DHC Rheinland 26:24 (13:12)
Igazi kiesési rangadót rendeztek ebben a fordulóban, amin végül a hazaiak örülhettek. Harmadik győzelmükkel fentebb kerültek a tabellán, és ha csak egy fordulóra is, kikerültek a kiesési zónából.
HSG Ahlen-Hamm:  Pomeranz (8), Hock (7), Hólmgeirsson (6), Clößner (3), Lammers (2)
DHC Rheinland:  Wernig (6), Lochtenbergh (4), Dmytruszynski (3), Mahé (3), Nippes (2), Sveinsson (2), Linder (1), Immel (1), Sigtryggsson (1), Lindt (1)

TSG Ludwigshafen-Friesenheim - TV Großwallstadt 26:25 (13:9)
Ancsin Gábor csapata hazai győzelmet ünnepelhetett a jó erőkből álló TVG ellen. A Friesenheim hétről- hétre bizonyítja, igen is érettek az első osztályra, misem bizonyítja ezt jobban, mint a tabellán elfoglalt 13. helyük. A 20 éves fiatal magyar játékos is kiveszi a részét a sikerekből példa erre a meccsen lőtt három gólja, de a Bundesligában játszó magyar játékosok közül is ő lőtte a legtöbb gólt, számszerint 36 –ot.
TSG Ludwigshafen-Friesenheim: Klier, Pfeiffer; Grimm (1), Kogut (4/1), Ruß, Dietrich (4), Pevnov (4), Hauk (2), Matschke (3/3), Ancsin (3), Becker (3), Dissinger (1), Gaubatz, Bonnkirch
TV Großwallstadt: Andersson, Rominger; Spatz (3/2), Weinhold (4), Tiedtke (1), Larsson (2), Jakobsson, Schäpsmeier (3), Kunz (3/1), Reuter, Köhrmann (7), Kossler (2), Schmidt;

SC Magdeburg - TSV Hannover-Burgdorf 28:21  (12:9)
Magabiztos győzelmet ünnepelhettek a gladiátorok Nenad Puljezevic csapata ellen. Sajnos a vendégeknek nem sikerült a bravúr pedig szükségük lenne rá, figyelembe véve a tabellán elfoglalt helyüket.
SC Magdeburg: Robert Weber (10/3), Jure Natek (5), Yves Grafenhorst (4), Fabian van Olphen, Kjell Landsberg (beide 3), Stian Tönnesen (2), Bartozs Jurecki (1).
TSV Hannover-Burgdorf: Jan Fiete Buschmann (4), Lars Lehnhoff (4/3), Piotr Przybecki (3), Hannes Jon Jonsson (3/1), Asgeir Örn Hallgrimsson, Vignir Svavarsson 2, Aivis Jurdzs, Torge Johannsen 1, Morten Olsen 1, Nenad Puljezevic

FRISCH AUF! Göppingen - Füchse Berlin (12:13) 27:25
Nem sikerült a további menetelés a rókáknak. Velimir Petkovic szervezett csapata elvette tőlük a két pontot. A Berlin szerencséjére a Kiel is botlott így továbbra is a dobogó második fokán trónolhatnak.
FRISCH AUF!: Tahirovic, Vran; Kneule 1, Oprea 1, Thiede 1, Schöne 2, Späth 2, Kaufmann 4, Mrvaljevic 3/2, Haaß 4, Häfner, Schubert 5/2, Horak 4.
Füchse: Heinevetter, Stockl; Löffler, Vatne, Laen 2, Spoljaric, Kubisztal 1, Richwien 3, Bult, Jaszka 4, Nincevic 4, Petersson 4, Christophersen 7, Wilczynski.

TBV Lemgo – SG Flensburg-Handewitt 34:27 (18:16)
Parázs csatának ígérkezett ám a végén nem tudták megszorongatni Ilyéséket. Magyar tekintetben a hazaiakat Ilyés( 3), míg a vendégeket Mocsai Tamás egy gólja segített a végső eredmény kialakításában.
TBV Lemgo:  Lichtlein, Galia – Ilyes (2), Smoler (1), Preiß (4), Bechtloff (2), Datukashvili (6), Glandorf (5), Theuerkauf (7/7), Kehrmann (3), Strobel (1), Hermann (3), Liniger, Schneider
SG Flensburg-Handewitt: Beutler, Rasmussen – Karlsson (3), Carlén (4), Eggert (4/2), Fahlgren (1), Mogensen (2), Svan Hansen (4), Djordjic (2), Mocsai (1), Heinl (3), Boesen (3)

HSG Wetzlar - TuS N-Lübbecke 24:29 (12:13)
Jól sikerült Markus Baur bemutatkozása új csapata a Lübbecke kispadján. Baur a Német Vb –n csapatkapitányként segítette a válogatottat a Vb cím elnyerésében. Edzői karrierjét Lemgóban kezdte, de tavaly novemberben elváltak útjaik.  A hét elején történt edzőváltás pozitív hatással volt a piros - feketékre, így magabiztosan vihették haza a megérdemelt két pontot.
Wetzlar: Weber, Hacko (ab 52.) - Schmidt (3), Rompf (n.e.), Salzer (4), Valo, Jungwirth (5), Mraz (3), Müller (2), Schneider (n.e.), Chalkidis, Fäth (2), Friedrich (5/2), Kristjansson, Ludwig (n.e.)
N-Lübbecke: Putera, Matosevic (n.e.) - Verjans (n.e.), Gustafsson (1), Loke (2), Siodmiak, Hansen (4), Svensson (3), Olafsson (7/3), Konitz, Just (1), Niemeyer (8), Alvanos (1), Remer (2)

Aktuális Tabella:
1.  HSV Hamburg                       26
2.  Füchse Berlin                          23
3. THW Kiel                               22
4. Frisch Auf Göppingen              22
5. Rhein-Neckar Löwen              21
6. SG Flensburg-Handewitt         18
7. VfL Gummersbach                  17
8. SC Magdeburg                       16
9. TBV Lemgo                            14
10. TV Grosswallstadt                 13
11. TuS N-Lübbecke                  11
12. HBW Balingen-Weilstetten    11
13. TSG Lu.-Friesenheim             9
14. HSG Wetzlar                         9
15. HSG Ahlen-Hamm                7
16. MT Melsungen                      6
17. TSV Hannover-Burgdorf       5
18. DHC Rheinland                     4


A forduló legjobb góllövői
1. Nenad Vuckovic              MT Melsungen              13
2. Pavel Horak                       Frisch Auf Göppingen   9
3. Savas Karipidis                MT Melsungen                6
4. Michael Thiede                Frisch Auf Göppingen      6
5. Maximilian Schubert      Frisch Auf Göppingen         4
6. Alexandros Vasilakis       MT Melsungen                 4
7. Ancsin Gábor                    TSG Lu.-Friesenheim     3
8. Grigoris Sanikis                 MT Melsungen               3
9. Manuel Späth                  Frisch Auf Göppingen       3
10. Michael Haaß                    Frisch Auf Göppingen   2
  
Írta: Brokkoli

13 megjegyzés:

Kornél írta...

Jó ez a cikk, gratula hozzá.
Csak így tovább!!!!

narcisse írta...

a hsv-nek saját kezébe van a sorsa,de én mégis azt mondom ,hogy a kiel lesz a bajnok,4pont a hamburg előnye,de még mennek kielbe és a lőwenhez is

Kornél írta...

A bundesligába nincs rájátszás? ami az alapszakaszban a vége, az lesz a végső sorrend?

narcisse írta...

a bundesligába nincs rájátszás

narcisse írta...

guillaume gill 1 évvel,bátyja bertrand gill pedig 2 évvel meghosszabbította szerződését a hsv-vel

Karabatic írta...

na mi fene, év elején még úgy volt,hogy Guillaume visszatér a szezon után Franciaországba. Ez a hosszabbítás azt jelenti nálam, hogy igazak a pletykák és Duvnjak elmegy. Gille meg marad egy évet Kraus mögött, utána meg talál pótlást a HSV.

narcisse írta...

én nem hinném,hogy duvnjak távozna,de ez nem több mint egy szubjektív vélemény,az viszont biztosnak látszik,hogy a nyártól per carlen lesz az edző,és a fia is érkezni fog flensburgból

Karabatic írta...

Hát igen. Az tuti. K. Lijewski meg ugye Löwenbe megy.
Úgy már elég kemények lesznek jobb lövőbe: Lijewski, ha marad még 1 évet, akkor Stefansson, valamint Müller.

narcisse írta...

a kielce közben talált egy nagy szponzort ugandából,nagy csapat épül ott

narcisse írta...

stefansson valószínű távozni fog az ag koppenhágába,ahol szintén nagy csapat épül
kiváncsi leszek hogy mi lesz marcin lijewskivel

Karabatic írta...

amúgy most olvastam nso-n, hogy az 1 és 2 éves hosszabbítást felajánlottak a két Gillenek, de nem fogadták el.
http://www.nemzetisport.hu/nso_hirek/ferfi-kezilabda-a-gille-testverek-nem-hosszabbitanak-a-hamburggal-2056008

narcisse írta...

oké
igazad van
én a handball-planeten olvastam,de rájöttem,hogy az angol tudásom nem olyan fényes,a klub ajánlott 1 ill. 2 évet de ők ezt nem fogadták el

narcisse írta...

de akkor nyáron mindketten ingyen igazolhatóak lesznek,durva lenne ha mindketten a montpellierbe szerződnének

Megjegyzés küldése